5 redenen waarom water drinken zo gezond is

Veel mensen onderschatten nog steeds het nut van water drinken tijdens het afvallen. Voldoende water drinken is heel belangrijk om succesvol af te vallen én je gewicht op peil te houden! Én er zijn nog meer redenen. 

Naast een aangepast voedingspatroon is het drinken van water belangrijk om je gezond en fit te voelen. De eiwitten, koolhydraten en vetten zijn belangrijke bouwstoffen uit je voeding. Daarnaast neemt water een belangrijke plaats in en zou water ook de basis moeten zijn van je vochtinname. Maar waarom? Wat maakt water zo bijzonder? Daarom 5 redenen op een rijtje waarom water bijdraagt aan een gezond lichaam. 

kan-en-een-glas-water


1. Optimale werking van je organen.

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Een deel van dat water zit in ons bloed. Het andere deel is nodig voor de werking van onze organen. Zonder voldoende water functioneren je nieren niet naar behoren. De schadelijke stoffen die tijdens het afvallen vrijkomen worden in de lever opgeslagen. De functie van de lever is ook om opgeslagen vetten om te zetten in bruikbare energie. Als de lever een deel van de functie van de nieren moet overnemen, dan functioneert de lever niet voor de volle 100%. De opgeslagen vetten blijven dan ook opgeslagen! Zonde, want je wilt gewicht verliezen. Water drinken dus!

2. Water drinken geeft energie

Water is onmisbaar als brandstof voor je lichaam. Zonder voedsel houden we het als mens best wel even vol. Zonder water daarentegen, kun je hooguit 4 dagen overleven! Wanneer je onvoldoende drinkt lijdt dit naar uitdroging en kan zorgen voor energieverlies. Via onze voeding (eten en drinken) krijgen we natuurlijk ook vocht binnen. Om voldoende vocht te nemen kun je ieder uur b.v. een glas water drinken. Streef ernaar om ongeveer 2 liter per dag te nemen. 

glas-water-met-daarin-een-aardbei


3. Doorspoelen maar!

Als je voldoende drinkt is je bloed dun genoeg om goed te kunnen stromen. En hoe beter het stroomt, des te beter is je lichaam in staat voedingsstoffen en afvalstoffen te transporteren. Wanneer je onvoldoende drinkt kun je klachten krijgen, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. 

4. Je lichaam reinigen met behulp van water.

Hierboven kon je al lezen dat water zorgt voor transport van voedingsstoffen en afvalstoffen. De stoffen die niks bijdragen aan een goede gezondheid moeten afgevoerd worden. Je lichaam is ze dan ook liever kwijt dan rijk. Denk aan b.v. alcohol en nicotine. Voldoende water drinken helpt om deze stoffen af te voeren en zo je lichaam te reinigen. Een eenvoudiger en voordeliger manier hiervoor, als water drinken, is er niet! 

5. Water drinken in plaats van frisdrank

Het aanbod aan frisdrank is gigantisch! Nog steeds worden er vele schappen mee gevuld in de supermarkten. Behalve dat frisdranken boordevol suikers zitten en ook synthetische zoetstoffen, bevatten ze ook fosfor. Een mineraal met een sterkt verzurende werking. Niet voor niets kun je cola gebruiken om verroeste spijkers weer te laten glimmen. Of een verroeste bout weer los te kunnen draaien. Haha … en dat drinken wij :( Een goede reden dus om frisdrank tot een minimum te beperken en in plaats daarvan te gaan voor de gezonde dorstlesser in de vorm van water. En water hoeft heus niet saai te zijn. Met wat citroen, munt, komkommer of een framboosje geef je al snel een smaakje aan dat "saaie" water. 


4-kannen-met-water-aangevuld-met-schijfjes-fruit-munt


Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail