5 Tips voor de warme dagen.

De laatste dagen zijn de temperaturen in Nederland naar tropische hoogte gestegen. De één vindt het fantastisch, voor de ander kunnen deze temperaturen niet snel genoeg weer gaan dalen. Volgens mij zijn wij, Nederlanders, het volkje wat het meeste klaagt over het weer. Al snel hebben wij er een oordeel over, te veel regen, storm, te hoge temperaturen, het wordt tijd dat er wat regen valt want de natuur snakt er naar en ga zo maar door. Gelukkig is het weer iets waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen, want op één lijn gaan wij toch niet zitten. Om dan toch die warme dagen goed door te komen, heb ik enkele tips voor je op een rijtje gezet.

zee-strand-thermometerTip 1: Eet op de gebruikelijke tijden

Ook al blijft het in de zomer veel langer licht, dat betekent niet dat je ook later moet gaan eten. Een zware maaltijd voordat je naar bed gaat, kan spijsverteringsproblemen opleveren en dat kan leiden tot brandend maagzuur, waardoor je moeilijker slaapt.

Tip 2: Drink minder alcohol

In de zomer is het verleidelijk om vaker een koud biertje of wijntje open te trekken, maar door het drinken van alcohol slaap je minder goed. Probeer niet meer dan één alcoholisch drankje te drinken voordat je naar bed gaat.

Tip 3: Koel de kamer

Zeker als het warm is, kun je het beste met het raam open slapen. De frisse lucht kan helpen bij het in slaap vallen. Als je last hebt van seizoensgebonden allergieën, bijvoorbeeld hooikoorts, kun je beter gebruikmaken van airco of een ventilator

Tip 4: Neem een douche

Een warm of plakkerig gevoel, of, erger nog, een verbrande huid, werken niet mee als je lekker wilt gaan slapen. Neem daarom een douche voor het slapen gaan. Naar bed met nat haar kan helpen om je 's-nachts koel te houden.

Tip 5: Eettip

Neem een verkoelend citroenijsje. Vul een kan met water, knijp hierin een 1/2 citroen uit en roer dit goed door. Vul ijsbakjes en laat dit invriezen. Resultaat...gezonde ijsjes! 

Ben je aan het afvallen met het SLIMdiet afslanktraject, dan kun je ook een ijsje maken met een koude drank van SLIMdiet. Klik dan op: Slimdiet ijsje


Terug naar het overzicht

citroenijsjes-in-vormpje
 


Opbellen
E-mail