Jippie...de zomer begint

Ik bedoel dus de meteorologische zomer. 

Officieel begint de zomerperiode op 21 juni. En dat is het dus vandaag. 

Het weer is een beetje wisselvallig de laatste tijd en ik ook. Want nog steeds hangt de kapstok bij mij vol met jassen en vesten. Die ene dag is het stralend weer, de andere dag komt het met bakken uit de hemel. Pluutje bij de hand, want die kun je toch echt niet missen. En wat te denken van die zomerstress!Help … ik ben nog niet “zomerproof”. Niet mijn gewicht, maar ook niet mijn benen. 

strandlaken-zonnebrillen-zomerslippers-de-zomer-is-begonnen


Zomerproof de zomer in

Het "zomerproof"  zijn met het gewicht kennen we allemaal wel denk ik. Een paar kilootjes minder mag wel, maar aangezien wij in het Bourgondische zuiden wonen, valt dat natuurlijk niet altijd mee. Het is altijd wel wat natuurlijk. Verjaardag, Festival, Jazz weekend, Gezellig weekendje met vrienden en ga zo maar door. Dus...ik moet even goed mijn best gaan doen de komende weken, even pas op de plaats. SLIMdiet terug in mijn leven toelaten, dan komt het weer goed. 😊 😊

Het “zomerproof” met de benen is een ander verhaal. Met het stijgen van de temperaturen (als ik de weergoden mag geloven) komt er ook andere kleding uit je kledingkast. De lange broeken verdwijnen en hiervoor in de plaats komen de jurkjes, rokjes of driekwart/korte broeken. En ja….wat zie je dan? Juist … mijn witte benen. Hebben jullie hier ook last van? En weet je dan wat je te zien krijgt? Juist ….Net een paar witte melkflessen (haha). Een beetje gebruind zou welkom zijn. Aangezien ik niet zo heel gemakkelijk een bruin tintje krijg is het elk jaar weer hetzelfde. Tips hiervoor zijn altijd welkom natuurlijk! 

2-flessen-melk


Handen, armen, gezicht is geen probleem. Ja, ik weet het wel, die zien meer zon dan mijn benen. Want ik loop en fiets heel wat af, dus dan gaat dat vanzelf. Mijn benen blijven dus een struikelblok. Dus ALS die zon schijnt, dan probeer ik er zoveel mogelijk van te profiteren (met mijn benen). En ja….ik smeer met een hoge beschermingsfactor. Maar goed, als dit alles is. Er zijn ergere dingen op de wereld. 

Tips voor het zomerweer

We gaan dus officieel de zomerperiode in. Heerlijk. De vakantietijd komt er weer aan. Misschien staat jouw vakantie al gepland! Maar ook als je in Nederland blijft kun je van alles ondernemen. Tijd voor activiteiten buitenshuis. Lopen, fietsen noem maar op. En dit hoef je natuurlijk niet te beperken tot je vakantie. Tijdens een heerlijk zomers weekend kun je ook in jouw omgeving leuke fietstochten en wandelingen maken. En je komt verrassende dingen tegen. Dus met het lekkere zomerweer in aantocht…trek er op uit!  Verdere tips voor het mooie zomerweer dat in aantocht is, zijn dat je in ieder geval veel water moet drinken, denk ook eens aan wat drinkbouillon. En bij hete temperaturen pas je activiteiten aan én je eetpatroon. Mocht je tips nodig hebben, kijk dan ook eens bij Recepten. Staat vast wel iets voor je bij.

waslijn-met-hoedje-bikini-zonnebril


Ik ga zo weer aan de wandel, geniet van het weekend en de zomer! 

Terug naar het overzicht

Opbellen
E-mail