Kan ik afvallen met onregelmatige werktijden?


Je wilt afvallen maar heb onregelmatige tijden. Afvallen valt niet mee … laat staan als je ook nog eens onregelmatig werkt met avonddiensten en nachtdiensten. Niets is onmogelijk natuurlijk. 

En kun je het SLIMdiet concept met onregelmatige tijden ook volgen?Natuurlijk is dat mogelijk. Je moet wel wat aanpassen in je voedingspatroon en vindt jij dit moeilijk, dan help ik je daarbij.

Er zijn wel wat struikelblokken waar men mee te maken krijgt, daarom geef ik je wat tips waar je op moet letten.

keep-calm-night-shift


Je eetmomenten

Eet zoveel mogelijk je warme maaltijd op een vast tijdstip. Neem je deze normaal rond 18.00 uur, eet je warme maaltijd gedurende b.v. je nachtdienst dan ook om 18.00 uur.

Houd je aan de 3 maaltijden per dag en 2-3 tussendoortjes per dag. Heb je een late middagdienst (vanaf b.v. 14.00 uur) en is de warme maaltijd om 18.00 niet mogelijk, dan kun je deze in de middag nemen om b.v. 12.30 uur. Je andere maaltijden kun je zelf indelen. Let er wel op dat je iedere 3-4 uur wat eet.

Voorbereiding 

Zorg voor een goede voorbereiding en schrijf voor jezelf op wat je eetschema is en wat je dan gaat eten. Dit voorkomt verrassingen.

Extra tussendoortje 

Neem een extra tussendoortje (eiwitrijk) als je het moeilijk hebt of je dienst is extra lang. Zo voorkom je dat je gaat snaaien en verkeerde dingen gaat eten. Zorg ook altijd dat je iets extra's bij je hebt.

Eiwitrijke tussendoortjes zijn yoghurt, kwark, maar ook walnoten, hazelnoten en amandelen. Ook dit met natuurlijk passen in je stappenplan van SLIMdiet. Verder zijn de koude dranken van SLIMdiet handig alsook de repen van SLIMdiet.

Voor het slapen gaan

Neem voor het slapen gaan nooit een "zware maaltijd". Heb je nachtdienst gehad en eindig deze om 6.00 uur, dan kun je aan het einde van je dienst b.v. een SLIMdiet reep of koude drank nemen. Yoghurt of kwark is ook een goede optie. Mits dit natuurlijk past in je stappenplan volgens SLIMdiet. Neem deze maaltijd/snack dan wel minimaal 2 uur voordat je gaat slapen.

Eet met regelmaat

Zorg dat je om de 3-4 uur. Dit voorkomt het snacken.


Succes "night shift". Ik hoop dat de bovenstaande tips nuttig voor jullie zijn.

Terug naar het overzicht

Opbellen
E-mail