Koningsdag met paprika-tomatensoep

 

Wat ik ga doen met Koningsdag … en jij?

Het is bijna Koningsdag, hét oranje feest van Nederland. En dat wordt natuurlijk gevierd met allerlei festiviteiten door het gehele land. Heb jij je oranje outfit al klaarliggen? Ik wel! Uitbundige outfit of ga jij voor het simpele. Ik ga op pad met mijn oranje sjaal. En die sjaal kan makkelijk over mijn jas, want helaas zijn de weersvooruitzichten niet zo gunstig om zonder jas op pad te gaan. Het weer wordt in ieder geval geen spelbreker om er een gezellige Koningsdag van te maken.

vlaggetje-nederland-met-koningsdag-erop-met-oranje-achtergrond


Mijn Koningsdag is altijd wel relaxed. ’s-Morgens rustig beginnen met ontbijt en koffie drinken. Misschien de t.v. nog even aanzetten om het Koningspaar te bewonderen. Wat hebben ze voor kleding aan? En wat heeft de stad die ze bezoeken voor hen in petto? Na een poosje heb ik het wel gezien en ons ritje naar de binnenstad wordt een feit. Want we gaan toch maar even kijken, ondanks de weersvoorspelling. Als het maar niet regent he! Jas aan… en gaan. Na wat geslenter door de binnenstad wordt er een plekje gezocht om ergens te gaan lunchen. Misschien gaat het dit jaar wéér lukken om een plekje te vinden en anders moeten we de binnenstad uit en op zoek naar wat anders. Dit is dus plan A. 

Ondertussen zitten mijn gedachten al ergens bij plan B. Wat gaan we doen als het écht slecht weer is. Ga vanmiddag maar eens de festiviteitenkalender langs om te kijken of er iets bij zit voor ons. Wie weet belanden we wel in een andere binnenstad. Is misschien ook niet verkeerd om eens een andere opzet te kiezen voor onze Koningsdag. Je weet wat er gezegd wordt: verandering van spijs …. Dit is een leuk bruggetje naar mijn Koningsdagrecept voor jullie. 

aanduiding-begin-vrijmarkt-met-koningsdag


Wat gaan we vanavond eten

Want om nu te zeggen dat je écht honger hebt als je terug komt van een dagje slenteren, uitgebreide lunch, hapje hier en daar … nou nee. Daarom maar een soepje als avondmaaltijd. Moet kunnen toch? En wat past er nu beter bij de Koningsdag dan een paprika-tomatensoep. Kleurt mooi bij deze feestelijke dag als afsluiting. Neem een stokbroodje erbij en klaar ben je. En weet je, deze soep kun je ook ’s-morgens maken. Ben je zo klaar als je moe maar voldaan thuis komt.

Fijne Koningsdag allemaal.


Recept Paprika-tomatensoep

Wat heb je nodig: Ui, 1 rode paprika, 3 el olijfolie, 1 el paprikapoeder, 400 gr tomatenblokjes uit blik, 1 groentebouillontablet, 600 ml (kraan)water, 3 tl gedroogde rozemarijn en 4 el crème fraiche.  

Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, paprikapoeder en ui in 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, het groente bouillontablet en water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout, Verdeel over de kommen en voeg een beetje crème fraiche toe. Je soep is klaar!! 

soepkom-paprika-tomatensoep


Als je de soep van te voren wilt maken, doe dan de crème fraiche er pas doorheen als je de soep gaat eten.

Terug naar het overzicht 

Opbellen
E-mail