Bloemkool pizza

Bloemkool pizza? Jazeker. Zoals je bloemkool ook kunt gebruiken als vervanger voor rijst, is bloemkool ook geschikt om er een pizzabodem van te maken. Een veelzijdige groente dus. De bloemkool heeft niet veel koolhydraten, dus past dit recept van bloemkool pizza perfect in koolhydraatarme voedingsgewoonten. Dus als je door koolhydraatarme voeding gewicht wilt verliezen, kun je deze bloemkool pizza gerust nemen. Ik heb gekozen voor een topping van o.a. olijven en champignons. Maar de bloemkool pizza kun je naar eigen inzicht beleggen met jouw favoriete topping. Kies ook eens voor bijvoorbeeld mozzarella, tomaten, tonijn, paprika's en ga zo maar door.

Pizza belegd met champignons, uien, paprika


Wat heb je nodig voor 1 persoon: 

Voor de bloemkool bodem: 1/2 bloemkool; 1 ei; 50 gram geraspte kaas; peper en zout.

Voor de topping: 2 el tomatensaus; handje zwarte olijven; 2 grote champignons; 1/2 rode ui; geraspte kaas; rode paprika; Italiaanse kruiden; peper en zout.

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Rasp vervolgens de roosjes met een handrasp of doe de bloemkool in de keukenmachine/blender en maal tot fijne kruimels. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kruimels erover.Schuif de kruimels in de oven. Bak 25 minuten, roer af en toe even door met een vork. Haal de kruimels vervolgens uit de oven, laat een kwartier afkoelen. Doe de kruimels hierna in een schone theedoek en knijp zo hard je kan zoveel mogelijk vocht eruit.

Bloemkoolrasp, Uitwringen in handdoek


Doe de bloemkoolpulp in een kom met het ei, de kaas, een snuf peper en zout en meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel vervolgens egaal over de bakplaat met een spatel (in de vorm van een pizza). Doe de bodem weer in de oven en bak 15 a 20 minuten. De bodem moet nu een beetje goudbruin worden. Haal uit de oven, beleg met tomatensaus en alle groenten, kruiden en kaas en bestrijk de randjes met olie. Hierna nog even 20 minuutjes in de oven.

Terug naar het overzicht


 

Opbellen
E-mail