Kiprolletjes met pesto

Een heerlijk ovengerecht met een Italiaans tintje. De pesto die hierbij hoort is natuurlijk ook huisgemaakt. 30 minuten voorbereiding en daarna 20 minuten in de oven. 

Dit vleesgerecht smaakt heerlijk met broccoli en met (gebakken) aardappelen. Combineren met bijvoorbeeld tagliatelle is ook een aanrader. 

Het recept is voor 4 personen en bevat per persoon: 420 Kcal, 26 gram eiwitten en 1 gram koolhydraten. Past dus perfect in je koolhydraatarme voedingsgewoonten, maar dan natuurlijk wel zonder aardappelen of pasta. 

Kipfilet met pesto en broccoli geserveerd op bord


Wat heb je nodig

2 el pijnboompitten; 25 gram Parmezaanse kaas; 1 teen knoflook; 30 gram basilicum; 6 el olijfolie extra vierge; 2 kipfilets (ongeveer 400 gram); 30 gram boter;

Aan de slag

Verwarm de oven op 180 gr. C. Eerst de pesto maken: Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat deze afkoelen op een bord. Rasp de kaas. Doe de pijnboompitten, kaas en de knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de basilicum en de olijfolie toe en maal kort tot een pesto. Breng deze op smaak met peper en zout.

Nu aan de slag met de kipfilets: Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoud folie. Sla de kipfilets met bijvoorbeeld een koekenpan tot dunne lapjes van ongeveer een 1/2 cm dik. Verwijder de folie en bestrijk de kipfilets lapjes royaal met de pesto. Rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker(s). Bestrooi met zout en peper.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiprolletjes in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Leg ze in een ovenschaal en bak in 15-20 minuten in de oven gaar. Snijd de kiprolletjes in schuine plakken en serveer met de rest van de pesto.

Eet smakelijk!

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail