Mediterrane groenten

Een heerlijke ovenschotel van mediterrane groenten. 

Dit gerecht is voor 4 personen en past prima in koolhydraatarme eetgewoonten. Het bevat maar 9 gram koolhydraten p.p. 

Deze mediterrane groenten worden koud gegeten, dus kun je dit gemakkelijk ruim van te voren maken. Smaakt heerlijk met een stokbroodje erbij. Op een heerlijke zomeravond een prima maaltijd. Bovendien is dit ook een heerlijke aanvulling bij de BBQ. En ben je nog in het afslanktraject van SLIMdiet...bak dan gewoon een SLIMdiet broodje voor jezelf.

Geschikt vanaf stap 1 Slimdiet

aubergine, puntpaprika en peterselie in vergiet


Wat heb je nodig:

10 el olijfolie extra vierge; 1 el Italiaanse kruiden; 2 tenen knoflook, waarvan 1 in plakjes; 2 stuks zoete puntpaprika's; 2 aubergines, in lange plakken van 1/2 cm dik; 1 potje kappertjes uitgelekt; 2 el pijnboompitten, geroosterd; 20 gram fijngesneden platte peterselie. Verder heb je nodig een ovenschaal van 20x30 cm en een grillpan.

Bereiding:

Verwarm de grill. Meng 5 el olie met de kruiden en 1 geperste teen knoflook. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Leg ze met de velkant boven in de ovenschaal en grill ze in ca. 20 minuten bijna zwart. Neem uit de oven en leg ze 20 minuten in een pan met deksel erop. Verwijder het vel. 

Bestrooi ondertussen de aubergine in een vergiet royaal met zout en laat 15 minuten staan. Spoel af, dep droog en bestrijk met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen in 5 minuten gaar. Keer halverwege. Leg de aubergine en paprika om en om in een lage schaal. 

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de plakjes knoflook 2 minuten op laag vuur. Schenk deze knoflookolie en de kruidenolie over de groenten. Bestrooi met kappertjes, pijnboompitten en peterselie. Laat het gerecht minimaal 1 uur afgedekt marineren en verdeel over 4 borden. 

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail