Pasta met kip, spinazie, prei en kaas.

Iedereen houdt van pasta! 

Deze pasta is gecombineerd met milde smaken, terwijl de prei er net een beetje meer pit aan geeft. Dus pasta op een verrassende manier. Dit recept is voor 2 personen en staat in ongeveer 20 minuten op tafel. Is je dagelijkse voeding koolhydraatarm? Vervang de pasta dan bijvoorbeeld door courgette "spaghetti".

Geschikt vanaf stap 2 SLIMdiet, mits je de pasta vervangt door b.v. courgette spaghetti slierten.


Wat heb je nodig

125 gram pasta (bijvoorbeeld strikjes - penne); zout en peper; 1 el olijfolie; 150 gram kipfilet; 2 preien in ringen gesneden; 1 teentje knoflook fijn geperst; 450 gram (Italiaanse) diepvriesspinazie ontdooid (vers mag uiteraard ook natuurlijk); 50 gram rauwe ham in reepjes; 2 trostomaten in partjes; 2 el geraspte kaas of Parmezaanse kaas.

Aan de slag

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de kip in 4-5 minuten goudbruin. Voeg prei en knoflook toe en roerbak dit 5-6 minuten mee. Voeg de spinazie, ham en tomaat toe en roerbak nog ongeveer 3 minuten. Breng goed op smaak met zout en peper en schep de pasta erdoor. Serveer de kaas er apart bij.

Terug naar het overzicht. 


Opbellen
E-mail