Salade van sperziebonen met rucola en kaas

Heb je trek in iets anders, dan de "normale" salade? 

Probeer dan deze salade eens. Een verrassende smaak. Is gemakkelijk te maken en in een kwartiertje staat deze salade op tafel. 

Dit recept is voor 4 personen en heeft per persoon 9 gram koolhydraten. Dus past uitstekend in koolhydraatarme voedingsgewoonte.


Wat heb je nodig:

600 gram sperziebonen; 2 el balsamicoazijn; 4 el olijfolie extra vierge; 2 tl honing; 2 tl mosterd; 40 gram rucola; 4 zongedroogde tomaatjes in reepjes en 50 gram Parmezaanse kaas.

De bereiding:

Maak de sperziebonen schoon en kook de bonen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet ze af in een vergiet onder koud stromend water. 

Klop een dressing van azijn, olie, honing en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. 

Meng de sperziebonen door de rucola en de tomaten en besprenkel de salade met de dressing. Schaaf de kaas erover.

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail