Shoarma met prei en peper

Shoarma een keertje op een iets andere manier eten? 

Probeer dit recept dan eens. Een gemakkelijk eenpansgerecht van shoarma, prei, rode pepers, ui en diverse smaakmakers. 

Het recept is gebaseerd op 4 personen en bevat per portie 28 gram eiwitten, 18 gram vet, 10 gram koolhydraten. 

Neem er een pita broodje bij of gewoon stokbrood. Een salade toevoegen en je maaltijd is compleet.

Bord met shoarma en prei met partjes citroen


Wat het je nodig:

2 el arachideolie of zonnebloemolie; 2 t knoflook, gehakt; 1 rode ui, gesnipperd; 2 rode pepers, fijngehakt en zonder zaadjes; 500 gram shoarmavlees, 250 gram prei, in smalle ringen; 4 el oestersaus, 1 el honing of bruine suiker, 2 el gehakte verse munt, 1 citroen, in partjes.

Bereiding:

Verhit de olie in een wok. 

Roerbak hierin de knoflook, ui en de peper in 2 minuten. Schep de vleesreepjes erdoor en bak al omscheppend ongeveer 5 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten. 

Meng de oestersaus en honing erdoor. Strooi de munt erover. Vul het pita broodje en garneer met partjes citroen voor een frisse smaak erbij.

Terug naar het overzicht


Opbellen
E-mail