Thaise gevulde omelet

Een heerlijk recept voor een  lichte lunch voor 4 personen. 

Ook als je op je koolhydraten wilt letten, is dit een aanrader, want het bevat maar 2 Kh per persoon. 

Dit recept is ook geschikt als je de afvalmethode van SLIMdiet volgt. Wel pas gebruiken als je in stap 2 bent.

Dit lunchgerecht levert je 250 Kcal op.

thaise-gevulde-omelet


Wat heb je nodig

2 t knoflook gesnipperd; 4 zwarte peperkorrels; 4 takjes verse koriander; 2 el olijfolie; 200 gr mager half-om-half gehakt; 2 lente-uitjes gesnipperd; 1 grote tomaat in stukjes, 6 grote eieren; 1 el Thaise vissaus; ½ tl kurkuma (gemberwortelpoeder), eventueel gemengde salade voor erbij te serveren

Aan de slag

Wrijf in een vijzel de knoflook met peperkorrels tot een gladde pasta. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de knoflookpasta 1-2 min tot het mengsel van kleur verandert. Roer het gehakt erdoor. Roerbak het gehakt tot het rul en lichtbruin is. Voeg de lente-ui en de tomaat toe. Roerbak dit nog 1 min en haal de pan van het vuur. 

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Klop de eieren, samen met de vissaus en de kurkuma. Giet ¼ van het mengsel in de pan. Wacht tot het begin te stollen. Roer dan heel voorzichtig, tot de eimassa gestold is. 

gemberwortelpoeder


Schep ¼ van het gehaktmengsel midden op de omelet. Sla de randen van de omelet naar binnen, om de vulling heen. Bak van de rest van het eimengsel nog drie omeletten en vul ze alle drie zoals hiervoor omschreven.

Serveer er eventueel een frisse salade bij. 

Terug naar het overzicht


 


Opbellen
E-mail