Tomatensoep met peterseliepesto

Deze koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto (recept voor 4 personen) wordt subtiel op smaak gebracht met zachte peterseliepesto en een scheutje room. Een heerlijke combinatie! 

Vanaf stap 1 SLIMdiet kun je dit gerecht ook gaan gebruiken, laat dan de slagroom wel achterwege.

Én in een handomdraai heb je deze soep zo gemaakt. Met een stokbroodje erbij heb je een lekkere maaltijd zo op tafel.

kop-tomatensoep-met-pesto



Wat heb je nodig

Voor de soep: 1 ui; 1 teentje knoflook; 2 el olijfolie; 2 el tomatenpuree; 2 tomaten; 1 liter bouillon; 1 tl basilicum; 1 tl oregano; 1 tl rozemarijn; 60 ml slagroom en peper. Voor de peterseliepesto heb je nodig: 40 gram verse peterselie; 30 gram Parmezaanse kaas; 25 gram pijnboompitten met olijfolie; peper en zout.


 Aan de slag

Snipper de ui en fruit deze. Voeg de knoflook toe en roer door de ui. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat op lage temperatuur even meebakken. De klein gesneden tomaat erbij doen en laat deze even garen. Voeg de bouillon en de kruiden toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Even proeven en breng op smaak met peper. 

Nu de peterseliepesto: Pureer de verse peterselie, de  Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes met olijfolie en zout en peper naar smaak met de staafmixer. Voeg meer of minder olie toe voor een dikkere of dunnere pesto. Voeg naar eigen smaak een lepeltje pesto toe aan je soep en een scheutje room.   

pesto



Terug naar het overzicht





Opbellen
E-mail